• Vaša lokacija / Naslovna / Novosti / Izet Ljajić izabran za člana ...

    Novosti

 •  
   •  
   • Newsletter

    Prijavite se na naš newsletter sistem za redovna obaveštenja

   •  
    
   • Izet Ljajić izabran za člana Inženjerske Akademije Srbije

    16. Decembar 2014.
    Bivši direktor AD "Novi Pazar- put" Izet Ljajić postao je član Inženjerske Akademije Srbije zahvaljujući izuzetnom iskustvu, doprinosu, inovacijama i rezultatima rada u izgradnji puteva u ovom delu zemlje.

    Povelja o izboru
    Ljajić je time postao prvi član ove akademije iz putne privrede Srbije, u kojoj važi za jednog od doajena, a do sada je objavio brojne radove i publikacije o uslovima i potrebama izgradnje i održavanja puteva na našim prostorima, posebno na područjima Pešterske visoravni, Kopaonika i Golije.

    On se zahvalio bivšim kolegama ovog novopazarskog preduzeća, koji su organizovali prijem u njegovu čast, uz želju da i oni nastave da pišu i postanu članovi ove prestižne akademije.

    “Mi inženjeri nemamo velikog afiniteta prema pisanju, a ja sam imao sreću da poznajem rahmetli dr Ejupa Mušovića koji je mnogo voleo puteve i koji je imao običaj da kaže da neko može da bude bogat i pametan, ali ako nije ostavio pisani trag iza sebe onda skoro da nema ništa”, rekao je Ljajić koji je početkom ove godine, nakon 45 godina rada, otišao u penziju.

    AD "Novi Pazar - Put"
    Direktor ovog preduzeća Ibrahim Škrijelj rekao je na prijemu da oni i dalje ubiraju plodove Ljajićevog dugogodišnjeg angažovanja, zahvaljeujući čemu firma važi za jednu od najboljih u putnoj privredi Srbije.

    Inženjerska Akademija Srbije osnovana je 2000. godine radi ostvarivanja ciljeva i zadataka iz tehničko-tehnoloških delatnosti, razvoja i unapređenja inženjerske struke, primene savremenih tehničko-tehnoloških znanja, unapređenja standarda i sadržaja u nauci, obrazovanju, privredi, zaštiti životne sredine i drugim privrednim sferama života i rada.

     

    Izvor: Radio sto plus

   •