• Vaša lokacija / Naslovna / Novosti / Odlazak u penziju Izeta Ljajića

    Novosti

 •  
   •  
   • Newsletter

    Prijavite se na naš newsletter sistem za redovna obaveštenja

   •  
    
   • Odlazak u penziju Izeta Ljajića

    27. Januar 2014.
    Nakon 45. godina rada u "Novi Pazar - Put" i 32. godine na čelu firme, jedan od doajena putne privrede u Srbiji, Izet Ljajić odlazi u penziju. Novi Generalni direktor je Ibrahim Škrijelj, dipl.inž.građ.

    Emisiju o Izetu Ljajiću, njegovom profesionalnom i privatnom putu, možete pogledati ovde.

    „Svaki put ima svoj početak i kraj. Moj put u firmi i sa putevima je počeo još pre 45 godina. Taj put ne merim samo godinama, već i sa svakim izgrađenim i očišćenim kilometrom puta, što ga čini još dužim. Napornijim, ali i lepšim. Bilo je uspona i padova, ali sam uspešno završio sve ono što sam započeo.

    Ovo je za mene kraj jednog neverovatnog putovanja, u kojem sam proveo najveći deo svog života. Ali je istovremeno i početak novog, u kojem ću moći da se na miru odmorim i posvetim svemu onome što volim, a za šta do sada nisam imao dovoljno vremena.“

    Ovim rečima je dugogodišnji direktor AD „Novi Pazar - Put“ Izet Ljajić pozvao goste na ispraćaj koji je organizovan povodom njegovog odlaska u penziju. Ispraćaj je održan 23.01.2014. u hotelu „Atlas“ u Novom Pazaru. Skupu je prisustvovalo preko 200 zvanica iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine.

    Svoje poštovanje prema karijeri Izeta Ljajića svojim dolaskom iskazali su predstavnici ministarstava, direktori javnih preduzeća, gradonačelnici i predsednici opština, direktori putarskih firmi u Srbiji, porodica, predstavnici vojske i policije, kao i brojni poslovni saradnici i prijatelji.

    Okružen porodicom i prijateljima, Izet Ljajić je svečano ispraćen u penziiju posle 45. godina duge i veoma uspešne karijere.

    U protokolarnom delu ispraćaja, Izet Ljajić je rekao kako je počeo da se bavi putevima i kako ih je zavoleo. Ukazao je na najvažnije momente u njegovoj karijeri, kao i na poslednju Uredbu Vlade o vraćanju puteva na održavanje „Putevima Srbije“. Na kraju je istakao značaj porodice u njegovoj karijeri i da bez podrše porodice ne bi imao tako uspešnu karijeru.

    Novi Generalni direktor AD „Novi Pazar - Put“ Ibrahim Škrijelj, dugogodišnji prvi saradnik Izeta Ljajića, govorio je o karijeri Izeta Ljajića i njihovoj više decenija dugoj saradnji. Zahvalio se, u ime celog kolektiva, za uspešno dugogodišnje vođenje firme i naglasio da će firma nastaviti da ide putevima uspeha.

    Gostima su se još obratili Zoran Stojisavljević, direktor Sektora za održavanje javnih puteva, Dragan Vujnović, Generalni direktor Srbijaputa, Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara, Nusret Kalač, predsednik opštine Rožaje, Sabahudin Kozica, direktor „Putevi Užice“, Predrag Krkić, penzioner i nekadašnji direktor Direkcije za puteve Srbije, Petrašin Jakovljević, Privredna Komora Kraljevo, prof. dr. Aleksandar Cvetanović, Milan Andrijašević, penzioner i dugogodšnji radnik firme, Ertan Ljajić, sin Izeta Ljajića.

     

     

    U nastavku pogledajte fotografije i televizijske priloge RTV Novi Pazar i RTV Raška sa ispraćaja.

   •